m e m o r y
about home twitter


#qwertyuiop
Tuesday, 8 April 2014 | 22:51 | 0 comments


Agak lama tak update blog. so mcm dah kureng sikit minat nak ber-blogging ni. hahu hahu.Well, biaselah. Last update pon 5 buan yg lepas. Nampak tak amazing nya blog cikai aku ni. haha sebab buzy mungkin. Yelaaa, lepas habis for 5 dah sibuk dengan plkn bagai -.- Haha konon tanak g plkn. Cakap macam macam bende buruk plkn. Sekali dah pegi, haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa amek kaw ! Punye ah syok kan. Sampai meleleh air mata tang hari last tuu. Paling best tengok wira wira nangis. Haha k laak maybe. Tu la namanya nilai persahabatan. Walaupun hamya 3 bulan. 

Tanak story psl plkn act, ni sje nak hilang kan bosan. Nak tahu knape dah lama xupdate blog ? Haaaa, sini aku cite. Laptop kat rumah ni ada 1 je,notebuk je melambak smpai 3. Tu main game syok aah. Pc pulak ada, tapi aku xsuka pakai tuu. Lembab internet dia. Haha, nak update pakai phone ? -,,-' Batter xpayah.lol menyakitkan jiwa dan raga. Nevermind, semalam dah beli lappy baru. Ayah decide tok aku future study nanti punye. A big thanks full ;)

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, bye. Mls nak taip.
Everlasting !
Thursday, 10 October 2013 | 07:06 | 0 comments


Hip hipppp, horeyyyyy ! Bosan siaakkk. Penat actt. Baru balik dari asrama petang tadi. Sampai rumah pon dah lewat. Well, 4:30 petang baru habis class. Okayyy fineee, balik balik je bilik bersepah. Confirm ah adik aku tak kemas. Sure, dia sangat pemalas. Muehahhahahha, aku ni rajin wehhh. Akak misali aww XDD Sampai rumah, aku landing atas katil dgn Mizah. Yeahhh, Mizah balik rumah aku. Parents dia kan g haji :')

Nak dijadikan cerita, harini aku puase dgn Mek n Zielaa. Sje nak berbuka kat rumah. Then, pesan kat ibu, cakap nak berbuka nasi lemak kukus. Fuhhhh, mmg berselera ah aku makan dgn Mizah tadii ! Nyam nyammmmm :D Siap tambah tambah an Mizah. Hhahahha

Okayyy, cite pasal SPM just around the corner. Takde mase dah sekarang nak fikir pasal bende bende tak pernting bagai tuuu. Una n Wanii sbagai penasihat hati dan perasaan aku. Ceyhhh, padahal Intan pon join skai kekadang. Tpi dpan Mek n Azie jgn le nak mention name bdk uhh, mmg confirm2 aku kene halau dari dorm karang. Hahhahah jagan cari nahas wehh. Una pon xsuke bile nengok aku gile bayang. Wkwkkwkw

Itu dinamakan kawan baik, mungkin. Mereka sangat sayang pade aku. Hoihoiii, aku bangga ade kawan mcm korang ! :')

Seterusnyaaaaaaaaaaaa, yeahhhhhhhhh. Aku bnyak habiskan masa kat asrama bersama buku buku tercinta. Huaaaaaa, 26 hari lagi je menjelang SPM wehhh. Fuhhh, dup dap dup dapppppp ! Cuak tak cuah ahhhh -_- Tiap2 malam study, sambil dgr radio IKIM fm. Bak kate Wani, segar je dgr org bace quran. Hantu pon takut nak kacau kite study :3

Tralalaaaaaaa, ape agy ek aku nak cite nii ? Hmmmm, fikir jappppp ~

Hmm, cuti 5 hari ~ Buku sebeban aku bawak balik. Harap2 study lahhh. Dgn tusyen bagai. Hmmm, takpeee spm spm ! Bekorban sikit tak salah ann. I think, i must join Mizah rite now. Katil tu dari tadi kosong. Hhaha, Mizah concer sorang ! Dahhh ahh, aku ngantok. Byee xx :)

Persahabatan lebih indah dari segalanya.
Saturday, 31 August 2013 | 20:36 | 0 comments

 
Betul kata orang, persahabatan lebih indah dari segalanya. Termasuklah percintaan. Kan kannnn ? Bukan nak cakap ape lah, just terkecik hati sbb terlayan perasaan dengan dia. Salah diri sendiri jugakkk. Since form 1 kot dah kenal. 1 sekolah lagi even belom masuk STP. Hmm, tu takdir kann. Tak boleh nak ubah :') Okayy, masuk cerita sebenar. 
 
LIFE IS MORE COLOURFUL WHEN YOUR SPENT WITH TRUE FRIENDS
 
Rasa mcm kelakar, lawak, sweet semua ada. Hahaha, tapi sedih bile dah jadik mcm sekarang. Awak ingat lagi tak, hari ke 3 kite trial spm ? Minggu lepas. Mesti ingat kann ? Petang Rabu tu kita ada kelas seni. Saya nak tegur awak. Saya nak depan2 cakap dgn awak biar kite kawan mcm biase jee. Tapi kann, sy negok awk bz sngat. Siapkn folio seni tuu. So, sy diam jela dlm kelas. Lagipon sy tak kuat nak cakap depan2 dgn awak pasal bende nii. Balik class dah lambat, so dekat asrama tnggal classmate member je yg belum naik surau. Okayyy, sy beranikan diri txt awak. Sy cakap awak dah lain. Kannn ? Niat txt sebenarnye nak cakap pasal kite. Nak bff mcm dulu. Tapi tepesong dah. Petang tu sy menangis. Awak tahu ? Maybe hmm entah laaa. Kalau awk perasan, time tu sy txt awk sepatah2 je kannn.
 
Okayy, belah malam. Awak txt saya, tnye saya. Sy ingat lgi txt janji kita dulu. "Kalau awak dah ada gf, sy terpakse cari bf secepat mungkin" Mmg lah ingat kann. Sape boleh lupa. Then, awk cakap awak dah ada pilihan. Okayy, sy nangis lagi time tuu. Awk, awak ingat tak ayat saya ? "saya LEBIH BAHAGIA kalau awak BAHAGIA" :') So sy diam je. Biaselah bile dekat asrama, mesti perlukan someone yg betul2 aku percaya untuk share semua masaalah kann ? Okayyy, aku cite dekat bff. Sumpah takleh tahan sebak. Aku nangis gila nak mati ah malam tuu. Sembab kot mata. Bile masuk dorm, dormmate tnye knape aku nangis. So, aku cover lah cakap mata masuk sabun -.- Alasan bodoh je aku bg time tu. Hahaha. Then, sebelum tidur, sy tepon ibu. Nangis puas2 time tuuu. Esok dah le exam PSI, subjek paling aku takut lah jugak. Macam2 ibu cakap time tuuu. Sbb ibu pon dah kenal awak. Awak pon tahu kannn. Hmmm
 
Hari pertama exam. Awk ingat ? Awak mintak pen ? Awak mintak kertas kajang ? Happy kot time tuu, at least awak perasan sy ada kat situ. And awk mintak saya semua yg awak takde. Heee, then hari berikutnya awak tak mintak dah dekat saya. Then ada pulak yg cakap kat aku, weh suha g belikan dia kertas kajang ahhh. Asyik mntak aku je time nak exam -.- Tetibe aku tefikir, asal dia tak mntak aku. Hmm, maybe sbb dia takperlukan aku lgi kot. Kannn ? Okayyy, takpeee.
 
Time txt masa malam yg awak cakap awak dah ada dia kan wakkkkk. Kite janji masih boleh berkawan rite ? Tapi bukan sbagai bff. Hanya KAWAN biasa. Time tu, nak je sy ingatkan awak balik ape janji awak pada saya mase malam birthday awak tuuu. Ingat lagi takkkk ?
 
Mana janji awak nak jaga saya ?
Mana janji awak nak bff forever ?
Mana janji awak nak lindungi saya ?
Mana janji awak tanak ade feel lgi dgn dia ?
Mana janji awak tanak buat saya sedih ?
Mana janji awak nak jaga hati sy waktu kawan sy xlyn sy ?
Mana janji awak tanak negok sy nangis lagi sbb awak ?
Mana janji awak nak kite selamanye ?
Mana janji awak mase mlm birthday tu ?!
Mana wak, manaaaaaaaaaaaaaaa ?! :'(
 
Fine, fineeeeeeee, aku nangis lagi sbb kau. Kau tahu kenapa ? Maybe kau xtahu dan takkan nak amek tahu kannn. Aku mmg dah tak berguna dlm hidup kau -.- Kite bukan bff lagi :'((
 
Heyy awak, ingat lagi x time hari koku ? Kita jalan belakang makmal. Jalan rapat sngat. Hmm, borak2 bagai. Takde lah diam je mcm sekaranag, Rindu kot time tuuu. Sumpah rindu wakk ! Time sy makan dekat 5a2, ingat x lagu ape sy nak sngat awak dgr ? Tapi sy twu awk xlayan lagu2 bagai. Hmm, tpi sy suka lgu tuuu. Time awak buat peka sc. Ingat ? Awk seboleh2 suruh sy teman awak dlm class. Even sy ada kat luar pon awk suruh masuk. Sampaikn ramai syak pasal kite. Lepas zohor, awak tidur dlm kelas kann ? Hahah, time tu payah gile nak kejod awak tidur. Tidur mati gaknye -.- Dengan peka sc xsiap lagi. Apeler kann.
 
Haaaa, one more things. Ingat tak awak ajak sy kuar lepas trial ? Keluar berdua je awak ckap. Sbb nak kan privacy. Hahah, time tu sy dah plan dah nak celebrate birthday awak sama2. Sbb sy tahu awak sedih, xde org yg celebrate birthday awak kat sekolah. Takde kene basah2 bagai kan. Sy nampak awak bawak beg baju masa kite jalan belakng makmal tuu. Kemain bnyak baju kann. Msty awk sper bnyak baju sbb takut kotor kan ? Hmm. kalau ikot plan kan wak, mase hang nanti tuuu, sy nak belikan awak kek wani. Sbb awak suka kan kek chesse oreo wani. Kannn ? Hmm, nak celebrate sesama kononnye. Hmm, tapi tak mungkin semua tuuu. Sbb situasi kita sekarang dah mcm nii :/
 
Ingat tak mase kite semua dekat rumah Abe. Awak makan mee depan saya. Awak bahasakan diri awak apa time tuu ? Hahaha, ingat ? Awak suruh sy amek air dlm icebox. Hahah, panggilan tuuu. Hmm, rindu maybe :3 Time kite tukar phone, pasal contact list. Tak sngke awak save no sy mcm tuu. Heee, terharu maybe xD No awk dlm phone tu, bukan sy yg save mcm tu ehh. Hahhah, reha yg buat. Heeee, Lovee :*
 
Tapiiii, sekarang mesti dah takde kan ♡ sayang ♡ dlm contact list awak. Kalau ada pon, sy tahu awak save no dia, bukan saya. Hahha, takpeee. Awak tgh happy kan sekarang. Sy okayyy, awak tak perlu risau -,- Japjappp, dia risaukan aku lagi ke ? Hahahah, tak rasenye.
 
Pasal bb pulak. Ingat ape kite plan sama2 ? Mase dlm dm before sy balik hostel last week. Hmm. Okay tanak cite pasal tu ahhh. Sbb, lpas trial ibu nak belikan bb. Then, fikir balik. Kalau beli bb, bnyak bende aku teringat dekat kau. Takpelahh, pakai je s3. Bb klu aku dah betol2 kuat atas kehilngan kau, baru aku beli.
 
Rase mcm bnyak lagi je nak tulis. Hmm tpi xpelahhh. Kalau boleh, tanak ingat dah semua kenangan kita tuu. Tapi tak boleh. Susah nak lupa. Semua aktiviti harian mesti teringat dekat awak. Yelahh, contoh ehh, nak turun dobi, teringat kite borank2 depan rumah cikgu. Nak masuk kelas, teringat sy teman awak buat peka. Nak masuk 5a4, teringat kite kantoi date dgn cgu shida. Hahha, even nadh pon ada sama, kite lepas xD Nak naik tangga dobi, teringat awak hantar sy balik asrama.  Heee, even time tu shauqi ada. Nak kuar malam, teringat pesanan awak. Setiap kali terdngar azan pon teringat kat awak. Hmmm. Bile fikir2 balik, rasenye semua tu mmg susah nak lupe kot. Sbb awak masih ada depan mata sy. Trial pon awak belah depan. Memang dah tak boleh elak dari nampak awak. Lagi2 awak yg kutip kertas setiap subject. Icc nanti pon sekelas. Okayy, takpeee. Sabar suhaa. Kuat, kuattttt ! InsyaAllah :')
 
Kalau kau bace post aku niii, aku harap sngat sangat sangattttt ! Kite kawan mcm duluuuuu. Macam mase form 1,2,3,4 bagaiiiii. Form 5 ni hubungn kite mcm kalau bilau even -,,- Malas nak cakap. Saya harap sngat awak bace niii. Tapi, maybe tak kan awak bace kot. Sbb awk jarng on lappy. Pakai bb je kannn. Hmm, takpelahh.
 
Okayyy, ubah kata ganti nama diri. Aku kau sebaiknye kannn. Wehuuu, time kem arab. Klau awk perasan lahhh, sy bnyak perhatikan awak. Cume malam merdeka jee, awak happy gelak2. Sy tak perhatikn awak pon, sbb sy ngantok sngat. Time bengkel arab, awk asyik txt je kannn. Sy tahuu. Sy nampak dari tmpat sy. Dlm otak dah fikir, mesti tgh txt dgn hmmm. Tape dia bukan milik aku lagi :')

Malam tadi kau dah tahu aku dok umah sorang2, pulak kau nak takut2kn . Gila ahhh, aku ni dah le pengecut wehh. Muehahaha lpas bace txt hantu2 bagai. Cuak siak nak masuk -.- Meremang xDD

Awk nak tahuu, mase dekat kem arab tuuu. Awak nampak kan sy main basikal. Hahahaha xD Act, nak pegi dekat awak, nak tnye, awak balik naik apa, sapa amek semua tuu. Hmm, tapi nampak kau bz txt jee. Tak jadi ah nak tnye. Mase balik kem arab, dlm kereta ayah tnye. Nak ikut g JB ke tak. Then, terfikir nak dok umah dgn sape siak -.- Okayy, dlm kete tu jugak aku txt maksu. Rupenye, maksu kat kmpong suami dia, kuala pilah. Hmmm. Then, teringat dekat kau. Hahha, kalaulah kau teman aku kat rumah xDD Then, tgh txt maksu. Mak Icak tepon -.- Padahal aku dah nak smpai rumah dherr. Okayy, aku txt kauu. Hahahaha. Malam tu, kau tnye aku, dok rumah sorang2 bagai kann. Kau cakap, asal tak ajak kau balik. Hmm, dah kau bz, mcm ne aku nak tegur kau, borak dgn kau mase kat kem. Okayy, salah kita sama2. Dah dua tanak tegur -,,-

Ni lagu yang masa hari koku tuu. Ingat kann ? :')
 
 
 
 
Awakkkk, hayati lirik lagu 2 ni ehh. Okayyy. Dah lahhhh. Semoga bahagia. Satu je aku nak pesan, jgn leka sngat. Doakn kejayaan kite bersama :))) Jangan simpan dendam. Kite masih berkawan.
 
 Me, suha :')